Πού-υπάρχει-μούχλα-και-πώς-να-την-αντιμετωπίσετε

Πού υπάρχει μούχλα και πώς να την αντιμετωπίσετε;

Αναρωτιέστε πού υπάρχει μούχλα και πώς να την αντιμετωπίσετε; Η μούχλα είναι παντού και καλό θα ήταν να ελέγξετε για μούχλα σε κοινά μέρη στο σπίτι σας και να λάβετε μέτρα για την πρόληψη και την αφαίρεσή της. Όλα τα σπίτια έχουν τα βασικά συστατικά που απαιτούνται για ανάπτυξη μούχλας: μια επιφάνεια για την ανάπτυξή της, οξυγόνο, υψηλή θερμοκρασία και σκοτάδι.

Όταν υπάρχει υγρασία, είτε από διαρροή νερού, λιμνάζοντα νερά ή υψηλά επίπεδα υγρασίας λόγω περιοχής, εκεί ξεκινούν τα προβλήματα μούχλας. Εμπιστευτείτε τις Αποφράξεις Αντωνίου για την αποτελεσματική λύση αυτών των προβλημάτων. Το να γνωρίζετε πού βρίσκεται συνήθως η μούχλα στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να για να απαλλαγείτε από αυτή, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι και το σώμα σας υγιές.

Πού να ελέγξετε για μούχλα στο μπάνιο σας

Μπορεί να λατρεύετε ένα ζεστό ντους, αλλά, δυστυχώς, το ίδιο και η μούχλα. Το ζεστό, υγρό περιβάλλον του μπάνιου είναι πρακτικά πρόσκληση για την ανάπτυξη της μούχλας. Τα μπάνια που δεν διαθέτουν σωστό εξαερισμό (από παράθυρο, ανεμιστήρα ή ιδανικά και τα δύο) είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην προσέλκυση μούχλας. Παρόλο που μπορεί να ελέγχετε συχνά για μούχλα σε πλακάκια ντους, υπάρχουν πολλά λιγότερο προφανή μέρη για την ανάπτυξη μούχλας στο μπάνιο.

Στο ντους και την μπανιέρα

Τα ντους και οι μπανιέρες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μέρη που μπορεί να βρείτε μούχλα. Με επαναλαμβανόμενη χρήση, αυτές οι περιοχές τείνουν να είναι υγρές τις περισσότερες φορές. Εάν δεν αερίζετε σωστά κατά τη διάρκεια και μετά το ντους ή το μπάνιο σας, η μούχλα θα αναπτυχθεί ραγδαία. Αλλά η μούχλα δεν είναι πάντα ορατή και προφανής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για μούχλα στα μπουκάλια από σαμπουάν, σε παλιά σφουγγάρια, την κουρτίνα του μπάνιου, μέσα και γύρω από τη βρύση και την κεφαλή ντους, καθώς και στους αρμούς από τα πλακάκια.

Ο νεροχύτης και η τουαλέτα

Η παρουσία νερού, σε συνδυασμό με την υγρασία του μπάνιου, καθιστά τους νεροχύτες και τις τουαλέτες επιρρεπείς στην ανάπτυξη μούχλας. Η επιφάνεια του νεροχύτη και ο νιπτήρας, εάν δεν καθαρίζονται και δε στεγνώνουν, είναι τα πιο αξιοσημείωτα μέρη για έλεγχο.

Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε την οδοντόκρεμα και τις οδοντόβουρτσες, τη δεξαμενή της τουαλέτας, πίσω από την τουαλέτα και κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου όπου αποθηκεύονται τα είδη καθαρισμού. Τυχόν υπερβολική υγρασία που απομένει από τη χρήση των συσκευασιώνμπορεί να προκαλέσει μούχλα και όλους τους σωλήνες και για τα δύο, νεροχύτη και τουαλέτα.

Στους τοίχους και στο πάτωμα

Η ανάπτυξη μούχλας είναι πιθανή σε όλα τα σημεία του μπάνιου. Εκτός από τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω, δώστε προσοχή σε τυχόν διαρροές νερού που προέρχονται από τοίχους ή δάπεδα. Αυτές οι διαρροές μπορούν να προκαλέσουν γρήγορη ανάπτυξη μούχλας. Οι Αποφράξεις Αντωνίου μπορούν να επιδιορθώσουν τους σωλήνες σας αν υπάρχει διαρροή στις καλύτερες τιμές της Αττικής. Τα χαλάκια μπάνιου είναι επίσης γνωστό ότι πιάνουν μούχλα και συνήθως δεν πλένονται όσο συχνά πρέπει.

Μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε το μπάνιο σας χωρίς μούχλα

 

  • Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα εξαερισμού κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή του ντους σας και αφήστε τον ανοιχτό για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά
  • Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα ή κλιματιστικό για να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας σε όλο το σπίτι σας
  • Διατηρείτε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των πάγκων και των δαπέδων, καθαρές και στεγνές
  • Ελέγξτε για διαρροή στις βρύσες και τους σωλήνες

Πού να ελέγξετε για μούχλα στην κουζίνα σας

Από τα πολύ ξεχασμένα φρούτα στο πίσω μέρος του ψυγείου σας μέχρι τα ξεχασμένα πιάτα που συσσωρεύονται στο νεροχύτη, υπάρχουν άφθονες επιφάνειες για να φέρουν στην κουζίνα σας τη μούχλα. Τα πρόσθετα επίπεδα υγρασίας από τη χρήση της θέρμανσης και το τρεχούμενο ζεστό νερό από το νεροχύτη μπορούν να προκαλέσουν την ταχεία ανάπτυξη της μούχλας στην κουζίνα. Μερικά από τα πιο κοινά μέρη για να ελέγξετε για μούχλα στην κουζίνα είναι:

Μέσα, πάνω και κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας

Πολλά συμβαίνουν στον νεροχύτη της κουζίνας σας. Τα βρώμικα πιάτα συσσωρεύονται, τα υγρά σφουγγάρια κάθονται στο νεροχύτη και συλλέγουν βακτήρια. Όλα αυτά συμβάλλουν στη δυνατότητα ανάπτυξης μούχλας, γι ‘αυτό να ελέγχετε συχνά αυτές τις περιοχές εάν θέλετε να αποτρέψετε τη μούχλα. Επίσης, μην ξεχάσετε να ελέγξετε κάτω από το νεροχύτη, οι διαρροές του σωλήνα είναι ένα βασικό αίτιο μούχλας.

Το ψυγείο και το ντουλάπι

Το φαγητό, ειδικά αν έχει λήξει, μπορεί να προκαλέσει μούχλα. Το ψυγείο και το ντουλάπι σας πρέπει να παραμένουν απαλλαγμένα από παλιά φαγητά και οι επιφάνειες πρέπει να σκουπίζονται τακτικά. Εκτός από αυτά τα εμφανή μέρη, οι συσκευές διανομής νερού συλλέγουν νερό και, ως εκ τούτου, είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μούχλας.

Για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή, φροντίστε να:

  • Αερισμός κατά το μαγείρεμα ανοίγοντας ένα παράθυρο, χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα ή και τα δύο
  • Πλένετε τα πιάτα κάθε μέρα, ώστε να μην συσσωρεύονται στο νεροχύτη
  • Καθαρίζετε και στεγνώνετε τακτικά το φούρνο, το φούρνο μικροκυμάτων, τα ντουλάπια και τα περβάζια των παραθύρων
  • Καθαρίζετε συχνά το εσωτερικό του ψυγείου
  • Πετάτε τα σκουπίδια κάθε μέρα

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button