ΔΙΑΡΡΟΗ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ;

Διαρροή λεκάνης τουαλέτας: Τι πρέπει να κάνετε;

Τι πιο δυσάρεστο για κάποιον να παρατηρεί ότι υπάρχουν νερά γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας; Μια διαρροή λεκάνης τουαλέτας συνήθως φέρνει μπελάδες  και κυρίως υψηλό κόστος.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να αποφύγουμε τις βλάβες στο σπίτι μας και κυρίως τις υδραυλικές βλάβες και διαρροές. Συνήθως τέτοιες βλάβες όπως είναι η διαρροή λεκάνης τουαλέτας προκύπτουν όταν δεν συντηρούνται οι αποχετεύσεις ενός σπιτιού ή μιας πολυκατοικίας. Όταν προκύψουν όμως θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να αντιμετωπίσετε τη βλάβη στη ρίζα της.

Οι υδραυλικές βλάβες δεν είναι και πάντα εύκολες να αντιμετωπιστούν χωρίς να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά και σίγουρα αν δεν σας έχει ξανά συμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε έναν εξειδικευμένο υδραυλικό.

Οι Αποφράξεις Αθήνα Αντωνίου αναλαμβάνουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα με τη διαρροή λεκάνης τουαλέτας που αντιμετωπίζετε.

Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση διαρροής της λεκάνης της τουαλέτας σας;

Χάρη στις συμβολές  και τον επαγγελματισμό των ειδικών μας, θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο, αλλά θα απαλλαγείτε και από το άγχος της πιθανότητας να προκαλέσετε ζημιά στην τουαλέτα, ή το καζανάκι σας. Ωστόσο πριν καλέσετε τους ειδικούς μας μπορείτε να επιχειρήσετε να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα.

1 Υπάρχει διαρροή στη σύνδεση με το καζανάκι

Η τουαλέτα σας συνδέεται με το καζανάκι, μέσω ενός σωλήνα, αν ο σωλήνας σύνδεσης έχει φθαρεί, ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα εσωτερικά μέρη στο καζανάκι, είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή νερού.

Συγκεκριμένα, στο καζανάκι υπάρχει ένα εξάρτημα, η λαστιχένια φούσκα. Το εξάρτημα αυτό βρίσκεται στη σύνδεση της λεκάνης με το καζανάκι και αν φθαρεί με τα χρόνια, δημιουργεί προβλήματα.

Για να δείτε αν υπάρχει όντως πρόβλημα καθαρίστε και στεγνώστε πολύ καλά την περιοχή γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας, αλλά και το καζανάκι. Στη συνέχεια, τράβηξε το καζανάκι και παρατήρησε, αν αρχίζουν να εμφανίζονται ξανά νερά. Στην περίπτωση που τα νερά δεν σταματούν μάλλον θα πρέπει να αντικαταστήσετε την παλιά λαστιχένια φούσκα, ώστε να μην υπάρχουν πια νερά γύρω από τη λεκάνη, κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι.

Για να αντικαταστήσετε τη παλιά φούσκα πρώτον θα πρέπει να κλείσετε τη παροχή νερού προς το καζανάκι, μετά πατήστε το καζανάκι, για να αδειάσει από τα νερά που ήδη περιέχει. Κατόπιν, ανοίξτε το καπάκι πάνω από το καζανάκι και ξεβίδωσε την κάθετη ράβδο που θα βρείτε στο εσωτερικό.

Έτσι, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε την παλιά λαστιχένια φούσκα και να τοποθετήσετε τη νέα. Τέλος, θα πρέπει να βιδώσετε ξανά την κάθετη ράβδο και να βάλετε στη θέση του το καπάκι.

Ανοίξτε ξανά την παροχή νερού και πατήστε το καζανάκι. Αν όλα έχουν πάει καλά, το καζανάκι θα λειτουργήσει, χωρίς να δημιουργηθούν νερά γύρω από τη λεκάνη.

2 Έχει χαλάσει το φλοτέρ στο καζανάκι

Το φλοτέρ είναι ο μηχανισμός, με τον οποίο το καζανάκι γεμίζει με τη σωστή ποσότητα νερού, ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση. Αν το φλοτέρ χαλάσει, τότε μπορεί το καζανάκι να γεμίζει συνεχώς με νερό, ή και να υπερχειλίζει, δημιουργώντας ρυάκια νερού στο πάτωμα. Ο βασικός τρόπος, που θα σας επιτρέψει να καταλάβετε ότι έχει χαλάσει το φλοτέρ, είναι τα σημάδια υπερχείλισης στο καζανάκι.

Για να αλλάξετε το φλοτέρ στο καζανάκι θα πρέπει πρώτα να κλείσετε ξανά την παροχή νερού προς το καζανάκι και να ανοίξετε το καπάκι στο πάνω μέρος του. Έπειτα, θα πρέπει να ξεβιδώσετε το σωλήνα που βρίσκεται στο κάτω μέρος από το καζανάκι και συνδέει την πλήρωση νερού με την παροχή νερού.

Έτσι, θα μπορέσετε να ξεβιδώσετε το μηχανισμό του φλοτέρ και να τον αντικαταστήσετε με το νέο φλοτέρ. Αφού τοποθετήσετε το νέο μηχανισμό φλοτέρ, βιδώνετε ξανά πάνω του το σωλήνα στο κάτω μέρος από το καζανάκι.

Τέλος, ανοίγετε την παροχή νερού και λειτουργείτε ξανά το καζανάκι.

3 Η λεκάνη της τουαλέτας έχει διαρροή

Ένα άλλο σενάριο, είναι να έχει διαρροή η λεκάνη σας από τη βάση της.

Αν θέλετε να διαπιστώσετε ότι βγαίνουν συνέχεια νερά από τη βάση της λεκάνης πάρτε μια μικρή ποσότητα νερομπογιάς σε έντονο χρώμα. Ρίξτε λίγη μπογιά στη λεκάνη και περίμενε λίγη ώρα.

Αν δείτε μετά από λίγο το χρώμα να έχει αναμειχθεί με τα νερά στο πάτωμα, γύρω από τη λεκάνη, τότε έχετε βρει την αιτία του προβλήματος. Υπάρχει μια λύση προσωρινή θα λέγαμε καθώς αυτή είναι η στεγανοποίηση με σιλικόνη. Μπορεί να λειτουργήσει, αν υπάρχουν νερά γύρω από τη λεκάνη, λόγω μιας μικρής διαρροής στη βάση της λεκάνης.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προτείνουμε να επιλέξετε μια σιλικόνη αντιμυκητική σφραγιστική. Θα έχετε καλύτερη αντοχή στην υγρασία και δε θα πιάσει μούχλα, με αποτέλεσμα να σας προσφέρει πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Για να βάλετε σιλικόνη θα πρέπει να καθαρίστε πολύ καλά την περιοχή γύρω από τη λεκάνη, στεγνώστε την περιοχή και τοποθετήστε τη σιλικόνη, με ένα ειδικό πιστόλι σιλικόνης. Αφήστε τη να στεγνώσει για μισή μέρα, πριν χρησιμοποιήσετε ξανά την τουαλέτα.

Μήπως έχετε κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες να επιλύσετε το πρόβλημα και δεν έχετε καταφέρει τίποτα;  Τότε ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν έμπειρο υδραυλικό, για να λύσει το πρόβλημά σας με σίγουρα αποτελέσματα.

Στις αποφράξεις Αντωνίου μπορείτε να βρείτε άμεσα και οικονομικά έναν έμπειρο υδραυλικό της περιοχής σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να καλέσετε τώρα!

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button