Πως να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη μόνοι σας

Πως να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη μόνοι σας

Τα περισσότερα βουλώματα στους νεροχύτες και στις μπανιέρες μας προέρχονται από τρίχες ή κατάλοιπα τροφών μαζί με υπολείμματα σαπουνιού και χλιαρό νερό. Οι Αποφράξεις Αθήνα Αντωνίου αναλαμβάνει κάθε είδους απόφραξη μικρής ή μεγάλης έκτασης. Εάν καταλάβετε πως ο νεροχύτης σας έχει φράξει μπορείτε να καλέσετε  άμεσα και γρήγορα τους ειδικούς.

Αν έχετε μεταλλικούς σωλήνες, τότε το καλύτερο είναι το καυτό νερό, είναι το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας.

Τρόποι ξεβουλώματος νεροχύτη

Για καλύτερο αποτέλεσμα το νερό να φτάνει σε σημείο βρασμού, στο κάτω μέρος του σωλήνα, οπότε καλό είναι να το βράσουμε παραπάνω. Το χλιαρό η ζεστό νερό της βρύσης δεν θα προσφέρει καμιά βοήθεια και ούτε θα λύσει το πρόβλημά σας.

Αν μόνο ένας νεροχύτης φαίνεται φραγμένος και δεν έχετε πρόβλημα με κάποιο άλλο νιπτήρα πιθανότατα το πρόβλημα είναι τοπικό, τού συγκεκριμένου νεροχύτη και δεν συνδέεται με την κεντρική γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού η της πολυκατοικίας σας. Πώς λοιπόν μπορείτε να τον ξεβουλώσετε με ποιο εύκολο και γρήγορο τρόπο;

Ξεβούλωμα νεροχύτη με βραστό νερό

Η πρώτη σας κίνηση όταν δείτε ότι το νερό αργεί να απορροφηθεί στο νεροχύτη ή το νιπτήρα σας; Βράστε νερό στον βραστήρα ή την κουζίνα σας και ρίξτε το στο σιφόνι. Καμιά φορά, μια καλή ποσότητα βραστού νερού αρκεί για να ξεκολλήσει οτιδήποτε μπλοκάρει τη ροή και να το πάρει μαζί του στην αποχέτευση.

Στην περίπτωση που έχετε πλαστικούς σωλήνες μην ρίχνεται καυτό νερό, ενδεχομένως να προκαλέσει χαλάρωση σε κάποια σημεία στις σωληνώσεις. Τους πλαστικούς σωλήνες προσπαθήστε να τους καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα αποφρακτικό έμβολο ή μια βεντούζα.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με σόδα και ξύδι

Στις αποφράξεις χρησιμοποιούμε σύγχρονο εξοπλισμό. Για το ξεβούλωμα αποχετεύσεων ανακατέψτε 1/3 του φλιτζανιού μαγειρικής σόδας με 1/3 φλιτζάνι ξύδι σε ένα κύπελλο μέτρησης.

Αυτό θα πρέπει να προκαλέσει άμεση αντίδραση. Γρήγορα ρίξτε το μείγμα. Η αντίδραση προκαλεί διόγκωση και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση κάθε ανεπιθύμητης βρωμιάς ή αποβλήτων που έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου μέσα στο σωλήνα.

Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες ή μια νύχτα αν είναι δυνατόν και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό καλά.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με απορρυπαντικό πιάτων

Αρχικά ρίξτε ¼ φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ και ρίξτε βραστό νερό. Το απορρυπαντικό θα χρησιμοποιηθεί ως λιπαντικό που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε ανεπιθύμητα υπολείμματα.

Μετά από αυτό πάρετε τη βεντούζα. Ρίξτε το βραστό νερό και χρησιμοποιήστε τη βεντούζα. Πολλές φορές αυτό αρκεί για το ξεβούλωμα αποχετεύσεων στην τουαλέτα.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με βεντούζα

Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό  περίπου μέχρι τη μέση, βάλτε τη βεντούζα γύρω απ’ το σιφόνι και πιέστε πάνω κάτω μερικές φορές την βεντούζα, μέχρι να δείτε το νερό να φεύγει, που σημαίνει πως το εμπόδιο έχει ξεκολλήσει κι έχει παρασυρθεί με τη ροή. Κατόπιν, ξεβγάλτε με μια αρκετά μεγάλη δόση βραστού νερού.

Αν το βούλωμα παραμένει, χρειάζεται λίγη περισσότερη δουλειά, αλλά όχι μεγαλύτερης δυσκολίας. Πρέπει να λύσετε το σιφόνι για να φτάσετε στο πρόβλημα και να το καθαρίσετε,να το επιδιορθώσετε ή να το αντικαταστήσετε.

Σε περίπτωση που κανένας τρόπος από τους παραπάνω δεν είναι αποδοτικός, τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε στους ειδικούς των αποφράξεων. Οι αποφράξεις στην Αθήνα είναι η ειδικότητά μας τις τελευταίες δεκαετίες και συγκεκριμένα τελευταία 30 χρόνια, για αυτό μπορούμε να φέρουμε εις πέρας κάθε είδους απόφραξη μικρής ή μεγάλης έκτασης. Καλέστε μας τώρα 24 ώρες το 24ωρο στο τηλεφωνικό μας κέντρο για άμεση εξυπηρέτηση!

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις και για ξεβούλωμα νεροχύτη:

 

2 Σχόλια. Leave new

  • Το άρθρο είναι πολύ όμορφο. Πολύ χρήσιμο για όλους. Γράψτε περισσότερα τέτοια άρθρα. Μπορούμε να επωφεληθούμε για αυτό. Σας ευχαριστούμε που συμμερίζεστε μαζί μας

    Απάντηση
  • Προσπαθώ να τον ξεβουλώσω αλλά δεν γίνεται τίποτα. Εσείς τι παραπάνω κάνετε και πόσο κοστίζει;

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button