4 Τρόποι να Ξεβουλώσετε την Τουαλέτα

4 Τρόποι να Ξεβουλώσετε την Τουαλέτα

Μια φραγμένη τουαλέτα μπορεί να καταστρέψει την ημέρα μας. Με την πάροδο του χρόνου, τη συσσώρευση ορυκτών, το χαρτί υγείας και άλλα υπολείμματα μπορεί να περιορίσουν ή να εμποδίσουν την αποστράγγιση και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο χάλια. Είναι δύσκολο να αποφασίσετε πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα με ελάχιστη αναστάτωση ή έκθεση σε επικίνδυνα προϊόντα.

Όταν ξεβουλώνουμε την τουαλέτα, πρέπει πάντα να προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λιγότερο ισχυρή μέθοδο που εξακολουθεί να επιλύει το ζήτημα. Αυτή η προσέγγιση ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να καταστραφούν οι σωλήνες ή να έλθουμε σε επαφή με καυστικούς παράγοντες. Έχοντας αυτό υπόψη, έχουμε καταλήξει στους καλύτερους 4 τρόπους να ξεβουλώσετε την τουαλέτα.

Εάν οι φυσικοί μας τρόποι δεν ξεβουλώσουν την τουαλέτα σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς για αποφράξεις να λύσουν μια για πάντα το πρόβλημά σας.

Πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα

Ο καθαρισμός μιας φραγμένης τουαλέτας δεν είναι ποτέ διασκεδαστικός, αλλά αν ακολουθήσετε τους 4 τρόπους να ξεβουλώσετε την τουαλέτα, θα είστε καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε το ζήτημα, αν προκύψει.

Φυσικοί τρόποι να ξεβουλώσετε την τουαλέτα

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια φυσική μέθοδο για να ξεβουλώσετε την αποχέτευση τουαλέτας, όποτε είναι δυνατόν. Οι θεραπείες για την αποκατάσταση μιας φραγμένης τουαλέτας είναι πολύ πιο ασφαλείς από τις βιομηχανικές χημικές ουσίες και τα εργαλεία – μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία σας και τη φθορά στους σωλήνες αποστράγγισης. Μπορείτε να κάνετε ένα καθαριστικό αποχέτευσης δυναμίτη DIY χρησιμοποιώντας καθημερινά οικιακά προϊόντα.

Πριν μεταβείτε στις εμπορικές επιλογές, δοκιμάστε αυτές τις ασφαλείς και φυσικές επιλογές!

1. Ξεβούλωμα τουαλέτας με βραστό νερό

Εάν έχετε μπλοκαρίσματα, αλλά δεν έχετε να αντιμετωπίζετε στάσιμο νερό, η καλύτερη πρώτη επιλογή είναι απλά το κλασικό βραστό νερό. Το ζεστό νερό χαλαρώνει τα συντρίμμια και μπορεί να μετατοπίσει τα υπολείμματα τουαλέτας.

Επειδή το βραστό νερό μπορεί να χαλαρώσει τους αρμούς σωλήνων PVC, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αν οι σωλήνες σας είναι μέταλλο ή PVC πριν δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού.

Θα χρειαστείτε:

 • 1 – 4 λίτρα βραστό νερό
 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ
 • Χάρτινες πετσέτες ή κουρέλια
 • Φανελάκι με μακριά μανίκια και μακρύ παντελόνι

Για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκαυμάτων, φροντίστε να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό και γάντια και ελέγξτε ότι μπορείτε να ανυψώσετε το νερό που βράζει χωρίς δυσκολία πριν προσπαθήσετε να το ρίξετε. Τοποθετήστε τα κουρέλια ή τις χαρτοπετσέτες γύρω από το μπολ τουαλέτας για να πιάσετε τυχόν διαρροές. Στη συνέχεια, στοχεύετε στο κάτω μέρος της τουαλέτας και ρίχνετε το νερό με αργή και σταθερή ροή.

Εάν το νερό δεν υποχωρεί, σταματήστε να χύνεται μέχρι να πέσει η στάθμη του νερού και στη συνέχεια ξεκινήστε να ρίχνετε ξανά. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό για να καθαρίσετε το φράγμα.

2. Ξεβουλώστε την τουαλέτα με ξίδι και σόδα μαγειρική

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα είναι ζευγάρι δύναμης καθαρισμού οικιακής χρήσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κοινά συστατικά για να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη της κουζίνας, τον καθαρισμό της λεκάνης τουαλέτας και πολλά άλλα μέσα για το σπίτι – αποτελούν έναν αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο απόφραξης της αποχέτευσης τουαλέτας.

Το ξίδι είναι ήπια όξινο και διώχνει μακριά οποιαδήποτε συσσώρευση και υπολείμματα. Απολυμαίνει καθώς καθαρίζει και αυτό, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό του μπάνιου. Οι ιδιότητες καθαρισμού του είναι γνωστές – μια μελέτη του Χάρβαρντ αναγνωρίζει ακόμη την ικανότητα του ξιδιού να ενεργεί ως «πράσινο καθαριστικό».

Όταν συνδυάζεται με τη σόδα, το ξύδι γίνεται ακόμη πιο δυνατό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λύση για να αφαιρέσετε τα πιο επίμονα υπολείμματα τουαλέτας.

Θα χρειαστείτε:

 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ
 • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 • 2 φλιτζάνια ξύδι
 • 1 κατσαρόλα βραστό νερό

Ρίξτε το νερό στο μπολ τουαλέτας για να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα υπολείμματα. Αφήστε να πέσει η στάθμη νερού και ρίξτε τη μαγειρική σόδα στην τουαλέτα. Αφήστε τη να καθίσει για περίπου τριάντα λεπτά περίπου, στη συνέχεια ρίξτε το ξύδι στο μπολ.

Αφήστε το ξύδι και τη μαγειρική σόδα να λειτουργήσουν για άλλα τριάντα λεπτά, και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό στην τουαλέτα. Μην φέρετε το νερό σε σημείο βρασμού αυτή τη φορά, όμως, καθώς το βραστό νερό αντιδρά με το μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας.

4 Τρόποι να Ξεβουλώσετε την Τουαλέτα

3. Ξεβουλώστε την τουαλέτα με υγρών πιάτων

Το υγρό πιάτων δεν είναι μόνο για τα πιάτα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για καθαρισμό τουαλέτας ή για ξεβούλωμα, επίσης.

Το υγρό λειτουργεί ως λιπαντικό για να διώξει οτιδήποτε φράζει. Αυτή η μέθοδος είναι μη τοξική και φυσική. Αξίζει να δοκιμάσετε να ρίξετε το υγρό σε μια τουαλέτα πριν προχωρήσετε σε πιο εμπλεκόμενες λύσεις.

Θα χρειαστείτε:

 • ½ – 1 φλιτζάνι υγρό πιάτων όπως Dawn ή Palmolive
 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ
 • 1 κουβά με ζεστό νερό

Ρίξτε το υγρό πιάτων στην αποχέτευση τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε προσεκτικά το νερό στο μπολ τουαλέτας. Εάν το νερό δεν υποχωρεί, περιμένετε έως ότου η στάθμη του νερού υποχωρήσει πριν συνεχίσετε. Η επανάληψη της διαδικασίας αρκετές φορές μπορεί να είναι απαραίτητη για το ξεβούλωμα της τουαλέτας.

4. Ξεβουλώστε την τουαλέτα με Coca-Cola®

Μην πάτε μακριά, κοιτάξτε στο ψυγείο σας! Η Coca-Cola® περνάει μέσα από τα επίμονα στρώματα και τις ορυκτές αποθέσεις. Όπως και το ξύδι, η Coca-Cola® είναι όξινη και αυτό την καθιστά ισχυρό καθαριστικό αποχέτευσης τουαλέτας.

Θα χρειαστείτε:

 • 1 φιάλη Coca-Cola®
 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ
 • 1 κουβά με ζεστό νερό

Φορέστε τα γάντια και ρίξτε όλο το μπουκάλι Coca-Cola® μέσα στην αποχέτευση. Αφήστε το να καθίσει μια νύχτα ολόκληρη. Το επόμενο πρωί, ρίξτε το νερό στην τουαλέτα και τραβήξτε το καζανάκι.

Επαναλάβετε εάν χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι έχει καθαρίσει το νερό στο τέλος για να αποφύγετε τη διάβρωση του σωλήνα.

Εάν οι 4 τρόποι μας δεν βοήθησαν στο ξεβούλωμα της τουαλέτας σας, τότε το πρόβλημά σας είναι πιο σοβαρό και πρέπει να απευθυνθείτε στους ειδικούς για αποφράξεις να λύσουν μια για πάντα το πρόβλημά σας.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις και για ξεβούλωμα τουαλέτας:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button